Nu ska det duschas....

.. sen drar vi ut..Ska bli skönt, vi ska kolla runt lite vad som finns här. Ikväll ska vi ju fira valborg!  Wihoo! Kommer bli jätteroligt verkligen, hörs lite senare. Puss!


Första dagen gick azum ! :D

img_9104 (MMS)

Första dagen gick azum ! :D


Fish Tank reccention. Verklighet eller underhållning

Fish tank handlar om Mia - en brittisk Lisbeth Salander från Essex som inte tar något skit, hon kanske inte direkt fajtas för sitt liv men väl för sin stolthet. Hon bor med sin mamma och lillasyster i ett lägre klassens område där hon försöker få sin vardag att gå ihop utan varken vänner eller familj.


Filmen hade svensk premiär den 8 januari 2010 och började direkt plocka hem olika nomineringar och priser. Regissören har bland annat vunnit Prix du Jury vid Filmfestivalen i Cannes 2009. Filmen är gripande från första sekund när man får en inblick i Mias liv. Hon är utstött från sina vänner, skolan har kastat ut henne på grund av hennes aggressiva och hetsiga humör, mamman är alkoholist och bryr sig inte det minsta om sina två döttrar. Inte ens de två döttrarna är i närheten av vad man kan kalla vänner – Mia står helt enkelt på egna ben.


Men så en dag dyker en ny person upp i Mias familj. Connor med sin snälla blick, sitt oemotståndliga leende och sitt oväntat generösa engagemang ger Mia en glimt av ett annat liv. Ett familjeliv. Det är först då, när mamman kommer hem med den nya killen slutar mor och dotter för ett tag slutar skrika till varand­ra. Men lyckan Conner ger genom att vara den sista pusselbiten till en kärfamilj varar inte länge. Andra, starkare känslor mellan Connor och Mia börjar skymta fram. De försöker dölja sin relation för Mias så ofta alkoholiserade mamma. Men Mia som endast är 16 år förstår snart också att hon och charmören Connor inte kan fortsätta som det gör, vilket bryter ner Mia ännu mer.


’’Fish Tank’’ är tung i alla bemärkelser. En film så långt ifrån Hollywoodglamour och action man kan komma. En välgjord ’’mitt i livet film’’ där man skildrar en kort men stark period i någons liv. Starka scener och miljöer i Englands förorter gör filmen gripande och man får en känsla av att Mias liv kanske inte är så långt ifrån värkligheten. Filmen är en tankeställare likväll bra underhållning.I brist på typ, liv?

..Får ni bilder som togs på Åland/Mariehamn.

Irish Coffe @Dinos bar. Btw den enda baren som fanns på åland..Vi käkade på någon pizzeria som hette typ koti pizza. Gissa vad man fick med till maten? Ett tuggumi, alltså, hahaha.Studiekamrater från jakans reportagelinie at Dinos Bar.Filming. Kul, men svårt. Speciellt när det inte finns nått folk.Innan utgång! @Vandrarhemmet kronan


Party sista kvällen på ön.


Like I said, party!


Fredag

Jakan avklarat, bra dag. Nu ut i Stockholmsnatten... Snart kommer de bittra inläggen om vilka idioter som befolkar den här stan.

Taggad!


Snart är mitt personporträtt/reportage klart!


Idag när jag fika och intervjua “Miss S”.

MMS-blogg:


The kids of SoFo


...

Glider på stan

Gissa vad jag har köpt

Finsk(?) memma..


Haha testade den där efterrätten på mitt egna initiativ. Det ser ju allt annat än gott ut måste jag hålla med om.. Men om ni fegisar ska testa den så ska ni hälla på socker + grädde. Då blir det faktiskt ganska gott!  Dessutom är den ganska nyttig om man ska tänka på sånt haha.


Som ni märker jag jag BLOGGTORKA, hate it!

Lets’s have a coffebreak


Varit i skolan och snart ska jag in mot tullarna och ta en fika! Imorgon är jag dessutom ledig, skööönt haha. Äntligen ska man få sova lite länge . Så ja, vi hörs sen!


jag hatar HM..

Tisdag!


Dagens klädsel! Mina nya vita converse + shorts + randig tröja. Basic is the shit!Hahaha och såklart danges ”facelook”.. Well, snart ska jag iväg igen. Ska till gallerian och kolla HM's  fashion against aids. Kommer vara proppfullt med fjortisar.. Inget mycket att göra åt. Dock är HM smarta som fan som släpper den kollektionen precis vid löning? Hoppas iallafall jag hitter overallen/onepiecen som är med på reklamen. Den är snygg som fan! Dessutom är den inte så dyr heller. Bara inte den är slut...  Vad tror ni, har jag tur eller inte?
        

Nu: påskmat!Thump up - crucifix down!Dagens fråga: Vem är eran favorit i Big Brother..?


Big broher 2011 gänget


Personligen har jag ingen favorit just nu. Det var den där transan typ. Men hon har väll åkt ut nu? Haha, har ingen koll längre. Det är seriöst ändå mest platta personligheter om man jämför med förut..


me

Lanja Almlöf, 21, Stockholm.
Bloggar om allt från mode, konst och skönhet till vad som händer i vardagen! Krönikor, foto samt vassa inlägg är också återkommande teman.

Följ mig här på Stockholms största blogg med flera tusen läsare per dag! Glöm inte heller att följa mig på instagram @ Lanjas1.

KONTAKT: Lanjafan@live.com

RSS 2.0